Подобрувач на почвата-органско ѓубриво во цврста форма, најбогат производ со хумична киселина. Брзо се трансформира во плодна, дури и најнеплодна почва. Се применува на органско земјоделство.

Општи детали

PRIMA HUMICA

Подобрувач на почвата - Органско ѓубриво во цврста форма, најбогато со хумински киселини во Европа, со најнизок однос C / N (апсолутно навлажнување). Заменува секое органско ѓубриво на пазарот, ѓубриво, кашеста маса, алги и сите подобрувачи на почвата, зеолит, малтер, сулфур, доломит. Не содржи соли, хормони и антибиотици. Се претвора директно во плодна, дури и најнеплодна почва. 

Примена за органско земјоделство.

Во 2 форми: (а) грануларен (4-6мм) или (б) прав и честички (0-7мм)

 

АКЦИЈА:

    • ПРИМЕНА и СТАБИЛИЗИРА pH-почва до посакуваните нивоа.
    • ГИ РАСУСЛУВА СОЛИТЕ што се собрале во почвата
    • ИСПОЛНУВА ОРГАНСКИ ХУМИЧКИ СОСТАВИ и РЕЧНИ ЕЛЕМЕНТИ на ослабените полиња и брзо ја зголемува плодноста
    • ОБЕЗБЕДУВА СИЛЕН СИСТЕМ НА КОРЕНО.
    • АКТИВИРА ДЕЈСТВО НА КОРИСТ микроорганизми кои помагаат во асимилацијата на хемиските ѓубрива од растенијата.
    • INCREASES THE QUALITY properties of the FRUITS (size, color, sugars, consistency).

Видови / Состав

Органски и хумични соединенија: 68% -78% (хумински киселини 40% мин.)

Неоргански елементи на хранливи материи: 5% Ν, 3% Ρ2Ο5, 3-5% CaO, 0,7-1,0% MgO, 1,2Fe и елементи во трагови (Zn, B, Cu) во ppm.

 

Во 2 форми:

(а) гранула 4-6мм (апликација со машини за ѓубриво)

(б) 0-7мм прав и честички (апликација со раце)

Примена

Пред сеидба или пресадување и во текот на зимата за повеќегодишни култури, пред или заедно со основно оплодување. Се користи за зголемување на органската супстанција и подобрување на плодноста на почвата. Ги заменува сите стари подобрувачи на почвата (индустриски нуспроизводи и отпад) како што се животински отпад, вар, сулфур, малтер без да има недостатоци и ризици за одгледувачот и негативното влијание врз квалитетот на почвата, како што се неутрализирање на корисни микроорганизми и елементи во трагови , акумулација на соли, антибиотици, тешки метали и хлор, создавање токсични полиња итн.

Доза:

Нанесете на почва пред да инсталирате одгледување (оранжерии, едногодишни или повеќегодишни), за време на подготовката на почвата, 100-500 кг / хектар (0,5-5 тони / хектар), со дисперзија и вградување.

For multiannual crops already installed in the field, apply 100-500 kg / acre (0,5-5 Tones / Hectare), preferably during winter, with spreading and incorporation or rich irrigation.

Адреса

МАГРО ХЕМИКАЛ ДОО
ул.1 бр.138 с.Стајковци, Скопје

Телефон

(+389) 02 2554 377

Е-маил

ignmagro@gmail.com

mk_MKMacedonian